MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W kuchni wykorzystuje się przede wszystkim kapelusze kani....
fot. Katarzyna Laszczak

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajka kania

W kuchni wykorzystuje się przede wszystkim kapelusze kani. Jednak zbierając te grzyby, trzeba również zwracać uwagę na wygląd i cechy trzonu, które odróżniają czubajki kanie od niejadalnych, a nawet trujących gatunków.

Zobacz również

Bądź eko ze szczecineckimi harcerzami. Zaproszenie na festyn

Bądź eko ze szczecineckimi harcerzami. Zaproszenie na festyn

Wielki pożar w gospodarstwie. Ponad stu strażaków w akcji

NOWE
Wielki pożar w gospodarstwie. Ponad stu strażaków w akcji

Polecamy

W latach 90. nie mogli opędzić się od fanek. Powraca kultowy polski zespół

W latach 90. nie mogli opędzić się od fanek. Powraca kultowy polski zespół

Uwaga na fałszywą stronę największego polskiego banku!

NOWE FAKTY
Uwaga na fałszywą stronę największego polskiego banku!

Kina letnie w polskich miastach. Gdzie obejrzysz kinowe hity na świeżym powietrzu?

Kina letnie w polskich miastach. Gdzie obejrzysz kinowe hity na świeżym powietrzu?