ZOBACZ NIESAMOWITE TORTY:
Skąd się w Twoim życiu wzięło zamiłowanie do cukiernictwa?
Moje zamiłowanie do cukiernictwa wzięło się z kuchni mojej babci, od czasu kiedy upiekłam razem z nią pierwsze ciasto. Pamiętam, że sprawiło mi to ogromną radość, a zapach ciacha pamiętam do dzisiaj. Każde kolejne piekłam już sama, z wielką satysfakcją, ciekawością i przyjemnością. Zawsze uwielbiałam prawdziwe wypieki, mogę jeść je w nieskończoność. Już jako dziecko bardziej cieszyło mnie zjedzenie tortu czy ciasta niż torby słodyczy.
Czym się inspirujesz, piekąc swoje torty?
Inspiracją dla mnie jest wszystko dookoła. Może to być pora roku, piękne kwiaty, które właśnie zobaczyłam w kwiaciarni, czy postać bohatera, jaki ma być na torcie. Pomysły rodzą się na bieżąco. Dotyczy to zarówno dekoracji jak i smaku.
Czy takie artystyczne pieczenie jest zajęciem dla każdego?
Myślę, że nie. Każdy z nas lubi coś innego. Każda praca wymaga od nas pewnych umiejętności w tym wypadku smaku, cierpliwości i pomysłowości. Nie każdy z tym sobie poradzi, w końcu mamy różne zdolności. Życzę każdemu, żeby mógł, chociaż spróbować robić to co chce.
Jak jest przepis na udany tort? Co jest najważniejsze?
Przepisem na udany tort będzie dobry smak, wysokiej jakości produkty oraz pomysł na dekorację. Najważniejsze jednak jest pieczenie z pasją i miłością.
Jaki był najbardziej oryginalny tort, który upiekłaś?
Sądzę, że takich tortów było wiele, ponieważ to nie dla mnie one muszą być oryginalne tylko dla klienta. To jego opinia, uśmiech na twarzy mówi mi najwięcej o torcie.
Paulinę Eret znajdziesz między innymi na Facebooku:
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?