Składniki:
– szklanka ryżu
– 3 duże jabłka
– cynamon
– 2 łyżki cukru
– 1 łyżka cukru waniliowego
– 1 jajko
Ugotowany ryż mieszamy z roztrzepanym jajkiem. Dzielimy go na dwie porcje. Jedną z nich wkładamy do naczynia żaroodpornego. Następnie przekładamy go utartym jabłkiem. Całość posypujemy cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Resztę ryżu układamy na wierzchu. Potrawę wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20 min. Pieczemy w temperaturze 220 stopni.
Podajemy z bitą śmietaną. Smacznego!
Konferencja prasowa po meczu Korona Kielce - Radomiak Radom 4:0
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?