Hotel Astone: Piątkowe grillowanie z mistrzem barbecue
Grill to po piłce nożnej drugi ukochany narodowy sport Polaków. Wielu z nas z niecierpliwością wyczekuje majówki, która inauguruje sezon grillowy. Wówczas odkurzamy nieużywane zimą grille, szukamy nowych przepisów i wychodzimy na świeże powietrze.
Jednak nie każdy odnajduje się w roli mistrza grillowania. Chociaż uważamy, że potrawy serwowane z grilla są zdrowe i smaczne, to wolimy, gdy ktoś nas w samej pracochłonnej czynności wyręcza i serwuje zarumienione pyszności do stołu.
Zdarzyć się może i tak, że najzwyczajniej w świecie nie mamy, gdzie uprawiać tego „gorącego sportu” lub nie do końca wiemy jak prawidłowo grillować, różne produkty, by wydobyć z nich prawdziwy smak i aromat...
Naprzeciw oczekiwaniom amatorów grillowania wyszedł lubiński Hotel Astone. Pięknie położony tuż obok parku Leśnego, zwanego przez mieszkańców „Strzelnicą”, Hotel Astone zaprasza w każdy piątek na oryginalne potrawy serwowane przez samego Mistrza Polski Barbecue 2014: Dariusza Brodziaka.
sc]Hotel Astone: Piątkowe grillowanie z mistrzem barbecue[/sc]
Dla pana Dariusza, który w przyrządzaniu potraw z rożna jest pierwszy w Polsce i siódmy w Europie, grill to pasja, przyjemność i zabawa, którą pragnie podzielić się nie tylko z gośćmi hotelu, ale też z lubinianami.
– Menu skomponowane jest na bazie świeżych produktów z przewagą sezonowych – opowiada Dariusz Brodziak. – Jest urozmaicone - od mięs wielu gatunków oraz ryb i owoców morza aż po deser przyrządzany na grillu.
Grill odbywa się na świeżym powietrzu w każdy piątek w godzinach 16:00-21:00 do końca sierpnia. Przy tarasie grillowym znajduje się kolorowy plac zabaw, gdzie nasze pociechy mogą beztrosko bawić się pod okiem rodziców, czekając na grillowany deser. Drugi kącik zabaw dla dzieci znajduje się wewnątrz restauracji – tam można schronić się przed słońcem i wyciszyć.
Grill, którym dysponuje Hotel Astone jest wyjątkowy. Jego oryginalny w kształt: ciuchci z której wydobywa się dym robi wrażenie nie tylko na najmłodszych gościach. Niepowtarzalną okazją jest rozmowa z szefem plenerowej kuchni. Zawsze można spróbować przekonać mistrza Dariusza, by udzielił nam kilka cennych wskazówek dotyczących na przykład sposobu grillowania, rodzaju używanego drzewa czy przygotowana wyśmienitych marynat, chociaż jak mówi sam kucharz – „Składniki tych marynat są tajemnicą szefa”.
– Dania polecamy wszystkim, którzy fascynują się grillem lub chcieliby spróbować innego sposobu grillowania i wykonania dań – zachęca mistrz barbecue.
Tu każdy miło spędzi czas z rodziną lub przyjaciółmi. A potrawy polecane przez mistrza Dariusza z pewnością zaspokoją każde gusta.
Hotel Astone: Piątkowe grillowanie z mistrzem barbecue
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?