Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Food Trucki w Redzie. Zobaczcie "wyżerkowy" zlot mobilnych kuchni w obiektywie aparatu |FOTO

Tomasz Smuga
Tomasz Smuga
Frytki belgijskie, lody tajskie, hamburgery, hot dogi, langosze, czy kurtosze i nie tylko można było zamówić podczas tegorocznego zlotu Food Trucków w Redzie. Mobilne restauracje zaparkowały w weekend 5/6 września w Parku Miejskim. Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii z tego kulinarnego wydarzenia.

Pierwszy odpowiednik dzisiejszego food trucka miał powstać w drugiej połowie XIX wieku w Stanach Zjednoczonych. Jego konstruktorem był Charles Goodnight, który zapewniał ciepłą strawę poganiaczom bydła. Po nim nadjechały kolejne, a dziś w Stanach działają dziesiątki tysięcy samochodów z jedzeniem.

Kuchnia na kółkach - historia food trucków

Do Polski foodtrucki dotarły w 2010 roku. Pierwsze działały w Warszawie, teraz możemy je spotkać w całej Polsce, m.in. w Redzie. W weekend 5/6 września w Parku Miejskim "zaparkowało" kilka food trucków. Można w nich było zamówić m.in. frytki belgijskie, lody tajskie, hamburgery, hot dogi, langosze, czy kurtosze.

IV Festiwal Smaków Food Trucków. Smaki całego świata na wejh...

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wejherowo.naszemiasto.pl Nasze Miasto